ENTEKKE BÖREĞİ
MALZEMELER:
200 grm yağlı dana kıyma
Yarım demet maydanoz
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
Hamur için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar su
Kızartmak için: Sıvı yağ
YAPILIŞI
Yaş maya su, tuz ve şekerle karıştırılarak açılır. Unla birlikte karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Mayalanması için kenara alınıp üzeri temiz bir bezle kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğan ile kıyma kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekilde açılır. Kıymalı iç harçtan içine konulup kenarları bastırılarak kapatılır. Kızgın yağda kızartılır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder