GLORIK
MALZEMELER
Yarım kg yağsız dana eti
2 domates
250 gram köftelik bulgur
4 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı nohut (mıkaser)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
100 gram tereyağı ya da margarin
YAPILIŞI:
Akşamdan tuzlanmış et yoğurulup derin bir kaba alınır. Bulgur eklenip iyice yoğurulur. Nohut büyüklüğünde toplar hazırlanır. Derin bir tencerede yağ eritilip rendelenmiş domates kavrulur. Daha
sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Limon tuzu, tuz ve pul biber eklenir. Son olarak sıcak su eklenip kaynatılır. Islanmış nohut eklenip 15-20 dakika kaynatılır. Köfteler eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
MALZEMELER
Yarım kg yağsız dana eti
2 domates
250 gram köftelik bulgur
4 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı nohut (mıkaser)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
100 gram tereyağı ya da margarin
YAPILIŞI:
Akşamdan tuzlanmış et yoğurulup derin bir kaba alınır. Bulgur eklenip iyice yoğurulur. Nohut büyüklüğünde toplar hazırlanır. Derin bir tencerede yağ eritilip rendelenmiş domates kavrulur. Daha
sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Limon tuzu, tuz ve pul biber eklenir. Son olarak sıcak su eklenip kaynatılır. Islanmış nohut eklenip 15-20 dakika kaynatılır. Köfteler eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
0 yorum :
Yorum Gönder