KEREBİÇ
MALZEMELER
1 kg un
2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı karbonat
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için
Yarım kilo ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
Hamur için un, zeytinyağı, su, şeker, karbonat ve tuz derin bir kaba alınıp yoğurulur. Diğer tarafta iç harcı için ceviz iri olacak şekilde doğranıp tarçın ve şeker ile karıştırılır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve içleri oyulur. İçleri cevizli harç ile doldurulup kapatılır. Kerebıcler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Soğuyan kerebıcler köpükle servis yapılır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder