TAŞKADAYIF
Malzemele Listesi
1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yapılışı:
Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder