HACI ÇORBASI
1 adet tavuk göğüs ya da tavuk budu
¾ su bardağı haşlanmış nohut
Hamur için:
1 adet çift sarılı yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Tuz
Terbiye için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Tavuk eti haşlanıp sudan çıkartıldıktan sonra didiklenir. Hamur için un, su, tuz ve yumurta yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur oklava ile açılır, üzerine bolca un serpildikten sonra oklavaya sarılır. Hamurun içinden oklava çekilerek çıkartılır. Rulo şeklindeki hamur ruletle uzunlamasına kesilir. Daha sonra yine ruletle küçük kareler kesilir. Silkeleyerek hamurların birbirlerine yapışmamaları sağlanır. Hamurlar isteğe bağlı olarak kurutulur ya da hemen kullanılır. Tenceredeki tavuk suyu kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra bir kase kesme hamur ve nohut eklenir. 1-2 taşım kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk eti eklenir. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve un ile terbiye hazırlanır ve çorbaya karıştırılarak yedirilir. Üzeri için sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınıp ısıtılır. Salça ve pul biber yağda pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder