HASHASLI KAKAOLU KURABİYE
Malzeme Listesi
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
250 gram margarin(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Serbeti icin
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILISI
Şerbet için şeker ve suyu kaynattıktan sonra ılımaya bırakılır. Hamur için yoğurma kabına yumurta, şeker, margarin ve kakao alınıp yoğurulur. Un, kabartma tozu, vanilya ve un eleyerek eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan
bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp önce suya daha sonra mavi haşhaşa batırılır. Fırın tepsisine dizilir. 180..200 derece fırında uzerlerı çatlayana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp kurabiyeler sıcakken uzerıne ılık şerbet dökülür...
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder