11 Haziran 2015 Perşembe

İZMİR LOKMASI
Malzeme Listesi
4 bardak un
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1.5 Bardak süt
Toz tarçın

Kızartmak için. Sıvı yağ

Şerbet için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
1 çubuk tarçın


YAPILIŞI
Hamurun kuru malzemeleri bir kapta karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılıp yavaş yavaş su+süt karışımı eklenir. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Özleşen hamur ılık bir ortamda hacmi iki katına ulaşıncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Bir tencerede su ve şeker karıştırılıp içine çubuk tarçın eklenip kaynamaya bırakılır. Yoğun bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvama gelince limon suyu eklenip bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur avuç içine alınıp yumruk şeklinde sıkılır. Yumruk başına gelen ceviz büyüklüğündeki parça diğer elin bir parmağı ile tam ortasından delik açılarak hafif sallanır ve ortası açılır. Bu şekilde direkt olarak iyice ısınan yağa atılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler