26 Haziran 2015 Cuma
- 11:30
- Unknown
- Mantı Tarifleri
- Yorum Yok
KAZAK MANTISI
Hamuru için
2 su bardağı su
Tuz
Ve aldığı kadar un
İç Malzemesi İçin
400 gr kadar kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yatım Çay bardağı Sıvı yağ (benim kıymam yağsızdı koymamız yağlıysa gerek yok )
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hazırlanışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım bunun için kıymamızı yoğurma kabına alalım soganları rondodan geçirelim sulandırmadan patates havucu Küp Küp minik minik doğrayalım Yağı baharatları katalım ve yoğurup üzerine streçi film çekip buzdolabına kaldıralım dinlensin
Ardından hamurumuz için su ve tuz ekleyip yavaş un ekleyerek yoğuralım kulak memesi yumuşaklıgında hamur elde edelim ve 3 Eşit parçaya bölelim un yardımıyla bezenin birini incecik açalım un yardımıyla baklava yufkası gibi ince olmıcaK ama KALIN OLMASIN INCE GÜZEL oluyor daha sonra resımlerde gosterdığım gıbı kesıp ıc malzemesı koyalım once turk mantısı gıbı kapatıp sonra arka uclarını bırlestırıp tabanını yagladığımız buhar tenceresıne dızelım ve tabanındakı su kaynayınca 3 kat tenceremızı yerlestırıp 30 dk kadar pısırelım afıyet olsun Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder