YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim .
MALZEMELER
1 Paket salangani
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
kimyon
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç
1 tatlı kaşıgı domates salçası
1 çay kaşıgı pul biber
2-3 yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Önce kıymamızınn için soganalrımızı minik minik dograyalım baharatları katıp harmanlayalım şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .
Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz
Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pismesini bekleyelim .
Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşıgı yag ile salçamızı kavurupatalım havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pisen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuclar kıvam aldıysa altını kapatalım
Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder