1.5-2 kg yoğurt
1 kg kiraz yaprağı
Yarım kg yarma
Su
2 yemek kaşıgı un
1 yumurta
Tuz
Sos için:
2 kg soğan
1 su bardağı sıvıyag
2-3 yemek kaşığı tereyagı
YAPILIŞI:
Yarma ılık su ve tuzla yoğurulur. Kiraz yapraklarına kalem kalınlığında sarılıp tencereye dizilir. Üzerine su eklenip sarmalar haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta ve tuz karıştırılıp karıştırılarak pişirilir. Su ilave edilip karıştırılarak kaynatılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Sos için soğanlar yemeklik dogranır. Sıvıyag ve tereyagı bir tavada eritilir. Soğanlar eklenip pembeleşene kadar kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis yapılır.
0 yorum :
Yorum Gönder