TOKAT KEBABI
3 - 4 patlıcan
2-3 patates
2-3 baş sarımsak
750 gr. parça kuzu et
3-4 yerli biber (köy biberi)
3 domates
100-150 gr. kuyruk yagı
YAPILIŞI
Patlıcanlar 10 cm'lik halkalar şeklinde kesilir. Daha sonra ortadan ikiye kesilip tuzlanarak açısı çıkartılır. Sudan geçirilip tuzundan arındırılır. İkiye kesilen patlıcanların arasına kuyruk yagı parçalar halinde konarak birleştirilir. Tepsiye patlıcan, et, halka şeklinde doğranmış patates dizilir. Sebzeler ve et bitene kadar işleme devam edilir. Aralarına sarımsaklar sıkıştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pisirilir. Üzeri tam kızarmadan çıkartılıp halka şeklinde doğranmış domates ve dilimlenmiş biberler yerlestirilip tekrar fırınlanır.
16 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder