11 Haziran 2015 Perşembe
- 12:57
- Unknown
- Sarma Tarifleri
- Yorum Yok
KURU KABAK SARMASI
MALZEMELER:
200 gram kuru kabak
2 yemek kaşığı salça
İç harcı için
Yarım kg kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kase kuru domates
İsot, nane, kekik, sumak pul biber, kimyon, tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Servis İcin
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Kuru kabaklar bir gece önceden ıslatılır. Kabaklar süzülmeye alınır. İç harç için kıyma, ince bulgur, ince doğranmış soğan, pirinç, doğranmış domates, sıvı yağ ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur. Kabaklar 5-6 cm eninde kesilip iç harç ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile açılmış salça gezdirilir. Pişirilip servis tabağına alınan sarmalar sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder