MAKLUBE
450 gr Kusbasi et
250 gr Taze fasülye
1 Tane kabak
1 Tane patlican
3 Su bardagi pirinc
5 Su bardagi su
Aycicek yagi
Karabiber
Tuz
Yapilisi:
Kusbasi etleri yuvarlak, derin bir teflon tencereye koyun ve cok kisik ateste, et suyunu cekene kadar kavurun.
Et suyunu cektikten sonra aycicek yagi ve tuz ekleyip kavurmaya devem edin yaklasik 5 -10 dk kavurduktan sonra yikanip dogranmis fasülyeleri ve yarim cay bardagi su ekleyin, tencerenin kapagini kapatin.
Fasülyeler biraz yumusayip pisince üzerine halka halka dilimlediginiz kabaklari yerlestirin, hemen ardindan ayni sekilde kabaklarida dilimleyip ekleyin, tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste sebzeler pisene kadar birakin.
Ayri bir yerde 3 bardak pirinci yikayip sicak suda bekletin, daha sonra pirincin suyunu süzün ve 1-2 yemek kasigi tereyagi, biraz tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dk. kadar tavada kavurun.
Kavrulan pirinci, pisen sebzelerin üzerine yayin ve 5 bardak su ekleyip cok kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.
Maklube pistikten sonra bir süre dinlendirin, sonra tencerenizden daha genis bir servis tabagina cevirin.
Maklubeyi sicak sicak servis yapin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder