MANTI
Malzemeler:
4 yumurta
4 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un( ben hiç ölçmedim ama hamurun oldukça sert olması gerekiyor.)
100gr kıyma
1 soğan
karabiber ve tuz
bir yemek kaşığı biber salçası
Hamuru ilk başta yoğurmalıyız ki iyice dinlenebilsin. Sert bir hamur olduğu için zor açılıyor. Tavsiyem merdane kullanmanız. Hamur iyice yoğrulmalı, bıçakla kesildiği zaman içerisinde gözenekler oluşmuş olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zemine sıralıyoruz ve üzerini nemli bir bez ile kapatıyoruz ki kurumasınlar.
İç harcı için kıymaya ince doğranmış soğan ve diğer malzemeleri ekleyip yoguruyoruz.
Hamuru çok unlamadan bıçak sırtı kalınlığında açıyoruz. Eşit karelere bölüp ortalarına kıymalı harcımızdan koyuyoruz. Karelerin dört köşesinden tutup ortada birleştirerek kapatıyoruz. Fotoğraftaki şekilde yapmak isterseniz yuvarlak bir kalıpla kesin, poğaça yapar gibi kapatıp kenarlarını kıvırın. Unlanmış bir tepsiye koyuyoruz.Hemen pişirmek isterseniz kaynamış tuzlu suyun içine atıp yumuşayana kadar ve mantılar üste çıkana kadar haşlayın. Sarımsaklı yogurt ile karıştırıp üzerine tereyağında çevrilmiş toz biber ya da salça sosu ile servis edin. Benim gibi kışlık buzdolabında saklamak için de gölge ve rüzgarlı bir yerde biraz kurutun ve poşetlere paylaştırıp dondurucuya atın. O kadar zamanım yok derseniz de, mantıları birbirine değmeyecek şekilde dolaba dayanıklı bir kaba koyup dondurun ve öyle poşetleyin. 5dk da birbirlerine yapışmayacak kıvama geliyorlar. Tarif Defteri'ne teşekkürler
27 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder