24 Haziran 2015 Çarşamba

MEKİK TATLISI
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
Üzeri İçin: fındık
Şerbeti İçin:
3 su bardagı toz şeker
4 su bardagı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Serbet için şeker ve suyu tencereye koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan cevizden kücük parçalar kopartıp elinizle yassılayarak mekik şekli verip fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine 2 adet fındık yerleştirin (ben fındıkları ortadan ikiye keserek kullandım)
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartın.
Fırından cıkan sıcak tatlının üzerine ılık gerbeti döküp çekmesini bekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)) Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler