MERCİMEKLİ SİNİ MANTISI
Malzeme listesi
Hamur için:
3 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için:
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sos için:
1 lt su
1.2 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI:
Hamur için malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur. Mantı hamuru kıvamındaki hamur dinlenmeye bırakılır. İç harç için soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Soğana haşlanmış mercimek ve baharatlar eklenip karıştırılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılıp bezeler yuvarlak şekilde açılır. Hamur karelere kesilir. Karelerin içine mercimekli harçtan konulup kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Mantılar önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Sos için su ve salça kaynatılır. Fırından çıkartılan mantıların üzerine gezdirilen sos ile tekrar fırının sıcağında sosu çektirilir. Üzeri için tereyağı eritilip pul biber yakılır ve mantıların üzerine gezdirilir.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder