TANTUNİ
Malzeme listesi
1 kg kuzu et (satırarası hazırlanmış )
30 lavaş
2 soğan
2 domates
Tuz, kırmızıbiber, sumak
Sıvı yağ (isteğe göre pamuk yağı)
Su
YAPILIŞı
Et önce su ile bir tencereye alınıp rengi dönünceye kadar haşlanır. Domatesler ve soğanlar ufak şekilde doğranıp sumak ile harmanlanır. Tantuni sac tavasına ilk önce su döküp sonra etleri alınır. Biraz su, biraz sıvı yağ ile sürekli karıştırıp toz kırmızıbiber ve tuz eklenir. Lavaşlar etin yağına batırıp içine et, domates ve soğan eklenip rulo şeklinde sarılır.
11 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder