PATLICAN MUSAKKA,
300 gr kıyma
3 tane Patlıcan
5 tane patates
2 tane soğan
2 tane yeşil sivri biber
2 tane domates
Yarım yeşil ve kırmızı biber ( renkli biberlerden )
Maydanoz
Pulbiberi
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
2 yemek kaşıgı salça
Yapılısı
Patlıcanları alacalı soyun tuzlu suda bekletin. Bu arada içi hazırlayın. Kıymayı kavurun soğanı biberleri ince doğranmış ekleyin. Sivri biberin biri üstüne koyulacak.Kavrulduktan sonra tuzu pulbiberi karabiberi ekleyin karıştırın. Altını kapatın en son maydanozu ekleyin karıştırın. Patlıcanları süzün suyunu iyicene alın kagıt havlu yardımıyla daha cabuk olacaktır. Patlıcanları, patatesleri kızartın.Patesleri Patlıcanları tepsiye dizin hazırladığınız ici ikiye bölün yarısını tepsiye dökün heryerine gelicek şekilde. Sonra yine patates patlıcan üstüne kalan içi dökün. Domates ve biberle süsleyebilirsiniz. Salçayı kaynar suyla karıştırın tepsiye dökün. 200 derecede biberler kızarana kadar pişirin. Malzeme çoksa azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun Mutfak Zamani'na teşekkürler
30 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder