16 Haziran 2015 Salı


ŞAMİŞİ TATLI

1 kilo irmik
3 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı süt
1 paket karbonat

Şerbeti için:
7 su bardağı su
7 su bardağı şeker
1 / 4 Limonun suyu

Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve soğuması için ocaktan alınır.
Tatlı için yumurta ve toz şeker çırpılır. İrmik ve süt ekleyip yoğurulur. Su ile ıslatılmış fırın tesisine yayılır. Hamurun üzerine bir bardak ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkartılan kekin üzerindeki şekiller ince uçlu bir bıçak yardımıyla kesilir. Üzerine soguk şerbet gezdirilir. Tatlı şerbeti çekince kaymak ile servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler