TÜLBENT MANTISI
2 yufka
500 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Soğan yemeklik doğranıp kıyma ile kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır. Düz bir zemine serilen yufkanın üzerine kıymalı harç yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Yufka temiz bir tülbente sarılıp her iki ucuna düğüm atılır. Kaynamış tuzlu suda 6-7 dakika haslanır. Tepsiye alınan mantı tülbentten çıkartılır ve dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir.
16 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder