YAĞ MANTISI
4 su bardağı un
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı İçin:
250 gr yağsız dana kıyma
1 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Sarımsaklı Yoğurt
Salçalı Sos
Yapılışı:
İç harç için kıyma, minik minik doğranmış soğan ve maydanoz, pul biber ve tuz birlikte harmanlanarak karıştırılır. Derin bir kabın içerisine un, maya ve tuz konulur. Su eklenerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur. Hazırlanan hamurdan portakal büyüklüğünde
bezeler ayırılır. Bezeler tek tek hafif unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır. Açılan hamurun yarısına, aralıklarla hazırlanan kıymalı harçtan konulur, hamurun diğer yarısı üzerine gelecek şekilde kapatılır ve çay bardağı ile kesilir. Hazırlanan mantılar kızgın yağda
arkalı önlü kızartılıp havlu kağıt serilmiş geniş bir tabağa alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek servis yapılır.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder