Zeytinyagli Enginar
4 tane Enginar
1 orta boy sogan
1 kücük boy patates
1 su bardagi haslanmis bezelye
2 tane ince orta boy havuc
Zeytinyagi
Tuz
Limon 2-3 tane
Hazirlanisi
Engınarlari ayiklayip 2-3 dılım lımonlu suya atin yoksa hemen karariyor. Enginarlari tencereye koyun yüzüne cikmadan suyunu koyun yarim limonu sıkın yumşayıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış soğanı havucu zeytinyağıyla tavaya alın kavurun. Ardından Küp dogranmış patatesleri atın kavurmaya devam edin. Bu malzemelerin yüzüne çıkacak şekilde su koyun. Tuzunu ve yarım limon suyunu sıkın karıştırın kapağını kapatın pişsin. Bu iç malzeme ve enginarda pişince enginarları tencereye alın iç malzemeyi suyuyla üstlerıne bolca dökün. Su yüzüne çıkacak şekilde olsun su yeterli değilse biraz daha ekleyebilirsiniz. Biraz tuz biraz daha limon sıkın tabi bol limonlu severseniz. Kapağını kapatın 10-15 Dakka daha kaynasın. Piştiğinden emin olunca altını kapatın. Dereotuyla servis yapabilirsiniz. Ben bezelyeli Havuç konservesi kullandım 260 gr lık.
Afiyet olsun
Mutfak Zamani'na teşekkürler
30 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder