ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
30-40 tane asma yaprağı
1 bardak pirinç
10 diş sarımsak
3-4 tane soğan
3-4 tane domates
bir demet nane
1 demet maydanoz
kimyon, pul biber
salça, tuz, sıvıyag
Sogan ince ince doğranır. Sarımsak da doğranır. Pirinç yıkanıp soğan ve sarımsakla karıştırılır.
Domatesler rendelenir ve karışıma eklenir. İnce doğranmış otlar, yag ile baharatlar da ilave edilip karıştırılır.
Asma yaprağı rengi dönene dek alt üst edilerek haşlanır. Sararması yeterli.
Daha sonra yaprakların damarlı kısımları üstte kalacak şeklide serilip içten koyulur ve sarılır. Bir tencereye boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirilir. Pişmesine yakın zeytinyağı gezdirilir. Servis edilirken de limon dilimi ile süslenir. Tarif Defteri'ne teşekkürler
27 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder