3 Temmuz 2015 Cuma

Elmalı Kurabiye

Hamuru İçin;
250 gr. Tereyağ yada Margarin ( oda ısısında yumuşamış )
1 çay bardağı tozşeker
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İç harcı için;
3 adet rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı şeker
Tarçın
Öncelikle iç harcı pişirerek iyice soğutalım.Dger tarafta hamurun malzemerini sırayla ekleyerek kurabiye hamurunu yoğuralım. (Ben genelde kurabiye yaparken hamuru en az 15 dakika dinlendiririm).
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parça koparalım merdayle açalım.
Tam ortasından 3 şerit olacak sekilde bıçakla 4 kesik atalım.(iki ucu kesilmeyecek sadece ortada kesik olacak)
Elmalı iç harçtan kesiklerin üzerine kaşıkla sürelim rulo sarıp ay şekli verelim.
180 derece ısıtılmıs fırında üzerleri pembelesinceye kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyelerimizin üzerine bol pudra sekeri serperek afiyetle yiyelim…
Aynı hamurdan bardak (yada beğendiğiniz herhangi bir kalıpla) kesebilirsiniz.
Yarısını ortasını delik olarak pişirip fırından çıkınca delik kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serptim.
Ortası delik olmayanların üzerine kayısı, çilek reçeli sürüp delikli kurabiyeyi üzerine kapattım.
İsterseniz sevdiğiniz başka marmelattan yada nutella sürerekte bu kurabiyeyi servis edebilirsiniz…
Afiyetle olsun…
Tatlı Tuzlu Tarifler'e teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler