3 Temmuz 2015 Cuma


 FELLAH KÖFTESİ
Malzemeler:
500 gr. köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kimyon,pulbiber,karabiber ve çok az tuz
Sosu İçin:
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Üzeri İçin; Bolca kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Köftelik bulguru sıcak suyla ıslatın ve biraz bekletip,şişmesini sağlayın (kısır yapar gibi ). Kabaran bulgura diğer tüm malzemeleride ekleyip,iyice özleşene kadar yoğurun.
Bulgurdan misketten biraz daha büyük yuvarlaklar yapın ve ortalarını parmağınızla çukurlaştırın (bu işlemi yaparken ellerinizi hafif suyla ıslatabilirsiniz ).
Geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın.İçine tuz atıp, yaptığınız köfteleri bu suda haşlayın.
Köfteler haslanırken bir yandanda sosunu hazırlayın. Bunun için; tavaya zeytinyağı,ince doğranmıs sogan ve rende sarımsakları alıp;soteleyin.İçine biber salçası ve pulbiberide ekleyin.
Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla servis tabağına alın ve üzerlerine bolca sos dökün.
Son olarak bolca kıyılmış maydanoz serpiştirin ve servis edin.Afiyetler olsun ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler