24 Temmuz 2015 Cuma

 FIRINDA ÇITIR MANTI
Malzemeler
2 adet hazır günlük yufka
200 gr az yaglı kıyma
1 adet orta boy kuru sogan blenderda çekilmiş suyu sıkılmış
100 gr süzme yogurt tuz,karabiber,pul biber
60 gr tereyağı 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı.

Yapılışı:Kıymayı blenderdan geçirilip suyu alınmış sogan,tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Yufkaları tezgaha açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak halkalar şeklinde kesip içerisine birer tatlı kaşıgı hazırladığınız kıymadan koyup ortasından parmaklarınızla sıkarak birleştirin.Hazırladığınız mantıları çiçek yağı ile yaplayıp 180 derece fırında 15 dk fırınlayın.Süzme yoğurdu biraz tuz dilerseniz biraz fesleğen yada reyhanla lezzetlendirip tabağın ortasına koyup mantıları kenarına dizin.Bir tavada tereyağı ve pulbiberi eritip mantıların üzerine gezdirin.Dilerseniz yoğurda sarımsakta ilave edebilirsiniz. Ayrıca yoğurda ilave edeceginiz taze nane ,reyhan veya feslegen gibi aromatik otlar çok freşh tatlar elde etmenize yardımcı olur. Afiyet olsun Pastacı Kız'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler