24 Temmuz 2015 Cuma

SULTAN TATLISI
Malzemeler:
1 kahve fincanı toz seker
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kasıgı irmik
2 su bardagı un
1 çay bardagı ceviz

üzeri için
mavi haşhaş
ceviz
serbeti için;
2 su bardagı seker
2 su bardagı su
3-4 damla limon suyu
hazırlanısı

ilk olarak tatlının serbetini yapıma geçelim 2 su bardagı seker ile 2 su bardagı suyu tencereye alalım şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyelim bir kaynar geldikten sonra soğumaya bırakılım..
tatlının hamurunu hazırlamaya geçelim tüm malzemelerimizi sırasıyla kabımıza alıp yogurmaya başlayalım hamurumuz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım un az gelirse ilave edebilirsiniz 1 çay bardagı cevizi robottan geçirip hamura ilave edip bir kez daha yoğuralım . hamurdan ceviz büyüklügünde yuvarlayıp tüm kısmını haşhaşa batıralım üzerine cevizi bastırın önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembelesene kadar pişirin fırından çıkan tatlımızın üzerine hazırladığımız soguk şerbeti dökelim
serbeti kasık yardımıyla teker teker gezdirelim tatlımız bir gün beklerse daha güzel olacaktır sonradan buzdolabında beklete bilirsiniz afiyet olsun Pastacı Kız'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler