HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
Beğendi İcin;
3-4 adet patlıcan
3 yemek kaşıgı tereyagı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Et İçin;
500 gr. dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyag
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salca
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz,karabiber ve pulbiber
Yapılışı:
Beğendi Yapılışı:
Patlıcanları catalla birkac yerinden delin ve alimünyum folyoya sarıp fırında közleyin. Közlendikten sonra soyup,robottan geçirin yada çatal veya bıçakla ezin.
Un ve tereyağını kavurun.Sütü azar azar yedirip,karıştırın.Üzerine patlıcanları ve tuzunu ekleyin. Bu aşmada beğendiye 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin.
Et Yapılışı:
Etleri tencereye alın ve üzerlerini gececek kadar su ilave ederek pişirin.Ben bu işlemi düdüklü tencerede hallediyorum.Tavaya tereyag+sıvıyag koyup,eritin.Pişen etleri kevgir yardımıyla alın ve erimiş yağa ekleyin.Un,sarımsak ve salçasınıda ilave edip,biraz soteleyin.Son olarak tuz,karabiber ve pulbiberi ekleyip,karıştırın.
Servis tabağına begendiyi koyun ve catalla şekil verin.Tam ortasına etleri yerleştirin ve servis edin.ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder