MAKLUBE
MALZEMELER: ( 10-12 kişilik )
750 gr. kuşbaşı et
4-5 adet patates
3-4 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyag
2 yemek kaşığı sıvıyag
Tuz ve karabiber
Servis için: Salata ve yogurt
YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp, sıcak,tuzlu su ile 1 saat ıslatın ve yıkayıp,süzün. Düdüklü tencereye yağları alıp,eti soteleyin. Yeterince su ilave edip, tuz ve karabiber atıp, 30-40 dakika pişirin. Etleri suyundan kevgirle alıp, bir tabağa çıkarın.
Patatesleri ve havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp, kızgın yağda hafif kızartın ve ayrı ayrı tabaklara alın.
Büyük ve geniş teflon bir bir tencerenin dibine 2 adet soganı halka halka doğrayıp, döşeyin.
Soğanların üzerine kızarttığınız patatesleri döşeyin.
Patateslerin üzerine pişirip,süzdüğünüz etleri dizin.
Onun üzerine kızarttıgınız havuçları dizin.
Onun üzerine süzüp, yıkadıgınız bezelyeleri döşeyin.
Son olarak pirinçleri yayın ve etin suyundan çok az üzerine çıkacak kadar ilave edip; tuz ve karabiber ekleyin.
Ağzı kapalı olarak ve orta ateşte pişirin. Pişerken sık sık kontrol edin. Tahta kaşığın arkasıyla pirinçleri bastırın ve suyu azaldıkça et suyu ilave edin. Suyunu iyice çekmesi lazım. Bizimki biraz sulu kaldı ve çok az kenarlarından aktı.
Pirinçler piştiğinde maklubeniz hazırdır. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin.
Geniş bir tepsiye yada siniye maklube tenceresini dikkatli bir şekilde ters çevirin. Bu asamada kenarlarından düşmemesi önemli. Bizim maklubenin bir kenarı çok az düştü.
Maklubenin kenarlarına bir salata, bir yoğurt şeklinde sunum yapın. Maklubenin özelliklerinden biride bu şekilde servis edilmesi.Yani salata ve yoğurtla. Sonra tüm aile etrafına toplanıp, afiyetle yeyin. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder