24 Temmuz 2015 Cuma

İNEGÖL KÖFTE
Malzemeler:
Yarım kilo döş kıyması (500 gr) bu köftenin sırrı kıymasında mutlaka döş kıyması alın
2 büyük boy kuru sogan
1,5 çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardagı su
1 çay bardagı çekilmiş kuru ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon
1 tatlı kaşıgı limon suyu

İnegöl köftenin yapılışı:
Kıymanın içerisine çekilmiş ekmek içini su ve tuzu ekleyip 15 dakika kadar yoğuralım. Kapaklı bir saklama kabının içerisine koyup buzdolabında 1 gece bekletelim.
Limon ve karbonatı bir bardak içerisine koyup karıştıralım 1 gece beklettiğimiz kıymamıza karbonatlı karışımı ilave edelim. Soğanları da rendeleyelim çekilmiş ekmeği de koyup kıymamızı yoğuralım.
Yoğurma işleminden sonra istediğiniz büyüklükte köfteler yapabilirsiniz veya benim gibi uzun ince rulo yapıp bıcakla kesebilirsiniz. Daha sonra birkaç saat buzdolabında köftelerimizi dinlendirelim. Hepsini pişirmeyecekseniz buzlukta saklayabilirsiniz.
Köfteleri isterseniz mangalda veya tavada pişirebilirsiniz. İsterseniz de benim gibi fırında patatesli yapabilirsiniz tercihinize kalmış afiyet olsun. Pastacı Kız'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler