24 Temmuz 2015 Cuma

 SUSAMLI GEVREK
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklıgında margarin
1/2 çay bardagı sıvıyag
1/2 çay bardagı sirke
1 tatlı kaşıgı şeker, 1 tatlı kaşıgı tuz,1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşıgı mahlep, susam ben kavrulmuş susam ve kavrulmamış susamı karıştırıp kullanıyorum kavrulmuş susamlar kurabiyelerinize kızarmış görüntüsü veriyor eger kavrulmamış susam kullanırsanız kurabiyelerinizin görüntüsü beyaz olur buda benden size ufak bir püf nokta
2 yumurtanın beyazı üzeri için.
Alabildigi kadar un 5-6 su bardağı( kulak memesi yumuşaklıgında olacak)

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim
hamurumuz kulak memesi yumuşaklıgında olunca hamurumuzu
tezgâhın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun.
Hamurumuzu fazla bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Açtıgımız hamuru bıçakla iki parmak kalınlıgında şeritler halinde kesiyoruz kestigimiz her şeridi istedigimiz uzunlukta tekrar kesiyoruz.
Bir tabağın içerisine yumurtanın beyazlarını koyup hamurlarımızın bir yüzünü önce yumurta beyazına daha sonrada susama batırıyoruz.
Yağlı kâgıt serdigimiz fırın tepsimize hamurlarımızı diziyoruz. 180 C fırınımıza koyuyoruz.
Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not: isterseniz malzemeleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz Pastacı Kız'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler