KOKOSTAR KURABİYE
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin (250 gr.)
2 adet yumurta (birinin akı içi için)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
80 gr. beyaz çikolata
Yapılışı:
Önce kakaolu hamuru hazırlayın.Bunun yoğurma kabına yumuşak margarin,pudra sekeri ve kakaoyu alıp,yogurun.
Yumurtalardan birinin akını ayırın ve diğerlerini hamura ekleyip,yogurmaya devam edin.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
İçi için olan malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.
Tutması ve birbirine yapışması için iyice yogurmalısınız.
Kakaolu hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Ben tam 40 adet kurabiye çıkardım bu ölçülerden.
Aynı şekilde içinin malzemesindende ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Her iki hamurdanda eşit sayıda parçalar çıkarmalısınız.
Kakaolu olan parçaları çay tabağı büyüklügünde elinizle açın.
İçine beyaz olan iç malzemeden koyup, kapatın ve iyice yuvarlayın.
İç malzemenin görünmemesi gerekiyor. Bu kısım biraz uğraştırıyor ama inanın sonuç mükemmel. Emeginize değiyor yani.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
180 derecede 15 - 20 dakika pişirin.
Pişen ve iyice soğuyan urabiyeleriniz üzerini süsleyin.
Bunun için; 80 gr. beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kurabiyelerin üzerine istediğiniz şekillerde gezdirin.
Muhteşem kurabiyeleriniz yenmeye hazır.Afiye bal şeker olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder