4 Temmuz 2015 Cumartesi


KOKOSTAR   KURABİYE   
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin (250 gr.)
2 adet yumurta (birinin akı içi için)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
Üzeri   için: 
80 gr. beyaz çikolata
Yapılışı:
Önce  kakaolu  hamuru  hazırlayın.Bunun  yoğurma kabına yumuşak margarin,pudra sekeri ve kakaoyu alıp,yogurun.
Yumurtalardan birinin akını ayırın ve diğerlerini hamura ekleyip,yogurmaya devam edin.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Azar  azar  un ilave  ederek  yumuşak  bir  hamur  yoğurun.
İçi  için olan  malzemeleri  karıştırın ve iyice yoğurun.
Tutması ve birbirine yapışması  için iyice yogurmalısınız.
Kakaolu  hamurdan  cevizden  biraz   büyük  parçalar  koparıp, yuvarlayın.
Ben  tam 40  adet  kurabiye  çıkardım  bu  ölçülerden.
Aynı  şekilde  içinin malzemesindende  ceviz  büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Her iki  hamurdanda eşit  sayıda  parçalar çıkarmalısınız.
Kakaolu olan parçaları çay  tabağı büyüklügünde elinizle açın.
İçine  beyaz  olan  iç malzemeden  koyup, kapatın ve  iyice yuvarlayın.
İç  malzemenin  görünmemesi gerekiyor. Bu  kısım  biraz  uğraştırıyor ama  inanın sonuç mükemmel. Emeginize  değiyor  yani.
Yağlı  kağıt  serdiğiniz tepsiye  kurabiyeleri dizin.
180  derecede  15 - 20  dakika  pişirin.
Pişen  ve  iyice soğuyan  urabiyeleriniz  üzerini süsleyin.
Bunun  için; 80   gr.   beyaz   çikolatayı  benmari  usulü  eritip, kurabiyelerin üzerine istediğiniz  şekillerde  gezdirin.
Muhteşem  kurabiyeleriniz  yenmeye  hazır.Afiye bal şeker olsun.. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler