Mozaik Pasta
125 gr. Tereyağ yada Margarin
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 paket petibör bisküvi
Fındık kırığı, portakal kabuğu rendesi (arzuya göre)
Üzeri İçin
100 ml krema
80 gr. Çikolata (sütlü bitter karışık)
Tereyağ, kakao ve şekeri bir sos tenceresinde ocağın üzerine alalım, tereyağ eriyene kadar karıştıralım. Sütü ilave edelim, ılıklaşınca elimizle kırdığımız bisküvileri, fındık ve portakal kabuğunu ilave edelim. Güzelce karıştırıp streç serdiğimiz kek kalıbına bastırarak dökelim. Yaklaşık 2 saat buzlukta bekletelim.
Kremayı kaynatıp ocaktan alalım, içine çikolatayı atıp eriyene kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
Buzluktan çıkardığımız pastayı servis tabağına ters çevirelim, üzerine soğuk çikolata sosunu döküp bu sefer buzdolabının alt katına alalım. (Kesinlikle buzluğa değil) 1-2 saat buzdolabında dinlenen pastamızı servisten 10 dakika önce çıkarıp dilimleyelim.
Afiyetle Olsun… Tatlı Tuzlu Tarifler'e teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder