PAPARA ( EKMEK MANTISI )
MALZEMELER:
1 ADET BAYAT EKMEK
ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT
SOS İÇİN:
1 BAŞ SOĞAN
3 YEMEK KAŞIĞI YAĞ ( TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMI )
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
İSTEDİĞİNİZ KADAR KAVRULMUŞ KIYMA YADA ET
2 SU BARDAĞI SU
TUZ , PULBİBER , KARABİBER VE BİRAZ KIYILMIŞ MAYDANOZ
YAPILIŞI:
Önce ekmegi minik küp şeklinde doğrayın ( resimdeki gibi ). Doğranan ekmekleri bir borcama alın. Sos için yağı tencereye alıp, eritin. Minik doğranan soganı yağa atın. Soğanlar kızarınca üzerine kavrulmuş kıyma yada et ekleyin. Salçayıda ilave edin. Üzerine suyunu dökün. Tuz ve biberlerini ekleyin. Kaynamaya bırakın. 5 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli. Ocağı kapattıktan sonra sosun içine kıyılmış maydanoz ekleyin ve karıştırın. Sosu sıcak olarak dilimlenen ekmeklerin üzerine gezdirin. Her tarafını kaplamasına dikkat edin. Sos her tarafına gelmeliki ekmeklerimiz ıslansın ve güzel sonuç alalım. Bu sostan iki kaşık ayırınki, süsleme için kullanabilesiniz. Sos dökülen ekmeklerimizin üzerine bolca sarımsaklı yogurt dökün. Ayrılan iki kaşık sosla üzerini süsleyin. Yani ben böyle yaptım ama tercih size ve hayal gücünüze kalmıs. Sıcak olarak tüm aile hep birlikte tabaklara servis yapmadan, bu kabın içinden kaşık kaşık afiyetle yiyebilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz. Kapıs kapıs gidiyor. Yanında acılı turşuyla.AFİYET OLSUN. ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder