3 Temmuz 2015 Cuma

 PEMBE  KISIR

Malzemeler :
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
2 su bardağı pancar suyu
NOT: Pancar turşusunun suyunu kullanabilirsiniz. Yada salgam suyu kullanabilirsiniz.
Yada benim yaptığım gibi siyah havuç ve mor lahana karışımı olan turşu suyu kullanabilirsiniz.
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5-6 dal yesil soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
1 adet konserve mısır
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon

Yapılışı:
Köftelik bulguru ayıklayın ve derin bir kaba alın.
Pancar suyuyla ve kaynar suyu bulgurun üzerine dökün.
Kabın agzını kapatıp 10 dakika bulgurun kabarmasını bekleyin.
Tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine ince kıyılmış kuru soğanı koyup, kavurun. Biber salçasınıda ekleyin ve karıştırın.
Kavrulmuş soğanı kısıra ekleyin.
Sonrasında ince kıyılmış maydanoz, yesil soğan ve dereotunu ekleyin.
Limon suyunu ve baharatları ekleyip, yoğurun.
Konserve mısırı yıkayın ve iyice süzdürüp,onuda ekleyin.
Bu aşamada kornişon tursu ve minik doğranmış pancar kullanabilirsiniz.
NOT : Ben turşu suyu kullandığım için; tuz ve limon suyunu daha az ve dengeli kullandım.
Tüm malzeme karışınca kısırı kek kalıbına alın ve biraz dinlendirin.
Kısırı servis tabağına ters çevirip servis edin. Afiyetler olsun.  ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler
ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler