ŞİNİTSEL ( TAVUK KIZARTMASI )
MALZEMELER:
750 gr. gögüs bonfile ( kemiksiz tavuk eti )
2 yumurta
3 yemek kaşıgı un
5 yemek kaşıgı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyag
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini ince bir tabaka halinde kesin yada dövün.
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.
Bir tabaga unu koyun.
Diğer tabağa galeta ununu koyun.
Başka bir tabagada yumurtaları kırın ve çırpın.
Tavaya yağı alın ve kızdırın.
Etleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayın.
Etleri kızgın yagda kızartın ve kagıt havlu üzerine alın.
İnce ince dilimleyip, servis edin.
AFİYETLER OLSUN. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler
3 Temmuz 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder