3 Temmuz 2015 Cuma

   TAVUKLU  SİRON

Malzemeler:
6 adet yufka
500 gr. tavuk eti (but ve gögüs karışık olabilir)
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 kaşık tereyag
1 yemek kaşıgı salça
Pulbiber,tuz
Üzeri için; kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
Tavukları bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.Arzuya Göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
Tavuklar haşlanırken yufkaları hazırlayın.
Bunun için;İlk yufkayı tezgaha serin ve rulo şeklinde sarın.
Yaklaşık 2 parmak uzunluğunda kesin.Diger yufkalarıda aynı işlemden geçirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ben SERAMİTOK küçük börek tepsisi kullandığım için yağlamadım.
Yufkaların üzerine hafif zeytinyağ gezdirin ve 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar tutun.
Tavuksuyundan kepçe ile yufkaların üzerine gezdirip tekrar sıcak fırına verin ve suyunu çekmesini sağlayın.
Haşlanmış tavukları didikleyip bir kenara alın.
Fırından çıkan yuklar hafif ılınınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve didiklediğiniz tavukları yerleştirin.
Bir tavaya tereyagını alın ve kızdırıp,salçayı ekleyin.Pulbiber ve tuz ilave edip,karıştırın.Bu sosu tavuklu sironun üzerine gezdirin.
Son olarak kıyılmış maydonoz serpin ve servis edin.Afiyetler olsun. ARZUYA GÖRE'ye Teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler