11 Haziran 2015 Perşembe


BOLU BEYİ TATLISI
Malzemeler

Hamuru için:
2 su bardağı un
1.5 su bardağı su
50 gram margarin
4 yumurta
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 bardak un
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Bolu beyi tatlısı için bir tencereye su alınıp kaynatılır. Margarin eklenip eritildikten sonra un eklenir ve pişirilir. Hamur soğumaya alınır soğuk hamura yumurtalar teker teker eklenir. Mikserle karıştırılan karışım krema torbasına alınıp şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Krema için tüm malzeme bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuyan tatlı hamurlarının arasına krema yayılır. Saray helvası ile üzerine çikolata sosu sıkılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler