GLİKO
2 kase ince bulgur
1.5 kase çökelek
1 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşıgı tereyagı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yoğurt
Kuru Nane
YAPILIŞI:
İnce bulgur bir kaba alınıp üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su ile ıslatılıp kabartılır. Karıştırılarak havalandırılır. Çökelek, yumurta, un, tuz ve sıvı yag eklenip yoğurulur. Hazırlanan hamurdan parçalar alınıp çiğ köfte gibi sıkılarak şekillendirilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine elle serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üzeri için tereyağı eritilip salçalar kavrulur. Çıkartılıp üzerine sarımsaklı yoğurt yayılıp hazırlanan salçalı yag gezdirilir. Toz nane ile servis yapılır.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder