DAMLA SAKIZLI KURABİYE
250 gr tereyagı veya margarin
2 parça un şeklinde dövülmüş damla sakızı
8 yemek kaşığı pudra şekeri
3,5 su bardağı kadar un
1 paket vanilya
Önce pudra şekeri ve tereyagı krema haline gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine dövülmüş damla sakızı ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Sonra un yavaş yavaş eklenir ve kıvamında bir hamur elde edilince yogurma işlemi bırakılır. Mümkün olduğu kadar az yoğrularak işlem tamamlanmaya çalışılır çünkü çok fazla yoğrulursa kurabiyeler pişince sert olur. Yoğrulan hamur soğutucuda 30 dk kadar dinlendirilip istenen formda kurabiyeler yapılıp 170 derece fırında, üzeri kızarmayacak, mümkün olduğunda beyaz kalacak şekilde pişirilir ve fırından çıkarılıp pudra şekeri serpilip servis edilir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder