15 Haziran 2015 Pazartesi

KELEDOŞ

Yarım kg kurut
1 su bardagı haşlanmış mercimek
250 gram kıyma
Tuz
Tandır ekmeği

Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyag
1 çay bardagı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI:
Kurut bir gece önceden su ile ıslatılıp ayran kıvamına getirilir. İnce tel süzgeçten geçirilir. Haşlanmış mercimek eklenip karıştırılarak kaynatılır. Köfteler için kıyma ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Misket büyüklügünde toplar yapılır. Köfteler kaynayan kuruta eklenir. Köfteler pişene kadar beklenir. Tandır ekmeği servis tabağına alınır. Üzerine keledoş dökülür. Üzeri için sıvıyag kızdırılıp üzüm ce ceviz kavrulur. Servis tabağına alınan keledoşun üzerine eklenip servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler