KÜRT KÖFTESİ
2 su bardağı ince bulgur
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı kırık buğday
7 yemek kaşığı un
2 soğan
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Salça sos için:
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, pulbiber
Servis için:
Sarımsaklı yogurt
YAPILISI:
Bulgur, kırık buğday, un, ince doğranmış soğan ve baharatlar bir kaseye alınır. Üzerine su eklenip yoğurulur. Köfte harcı avuç içinde sıkılarak şekillendirilir. Köfteler kaynar suya atılıp suyun yüzeyine çıkana kadar haşlanır. Süzülüp servis tabağına alınır. Salça sos için tereyağı ve sıvıyağ küçük tavada salçayla karıştırılır. Baharatlar ve çok az su eklenir. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve salca sos gezdirilip servis yapılır.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder