11 Haziran 2015 Perşembe


KURU KABAK SARMASI
MALZEMELER:
200 gram kuru kabak
2 yemek kaşığı salça

İç harcı için
Yarım kg kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kase kuru domates
İsot, nane, kekik, sumak pul biber, kimyon, tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Servis İcin
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI
Kuru kabaklar bir gece önceden ıslatılır. Kabaklar süzülmeye alınır. İç harç için kıyma, ince bulgur, ince doğranmış soğan, pirinç, doğranmış domates, sıvı yağ ve baharatlar karıştırılıp yoğurulur. Kabaklar 5-6 cm eninde kesilip iç harç ile doldurulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su ile açılmış salça gezdirilir. Pişirilip servis tabağına alınan sarmalar sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler