24 Haziran 2015 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Malzemeler:
6-7 adet portakal
4 su bardağı toz seker
2 bardak portakal suyu
2 bardak su
Hazırlanışı:Portakalın kabuklarını ince olacak sekilde soyup kıvırıp iğne yardımı ile ipe dizin.
Portakal kabuğunun acısı çıkması için üzerini geçecek şekilde su koyup kaynatın ve süzün ve bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Tencereye su , portakal suyu ve sekeri koyup 10-15 dk kaynayıp ipe dizilmis portakal kabuklarını ekleyip kıvan alıncaya kadar kaynatın ve soğuyunca ipten portakal kabuklarını cıkartıp servis yapın.
Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler