24 Haziran 2015 Çarşamba

FİNCANDA TEL KADAYIF
Malzemeler:
350gr taze kadayıf (ben 400 kullandım)
125gr eritilmiş tereyagı
İçi İçin: İri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için küçük bir tencerete su ve şekeri koyup kaynatın...
Kaynamaya baslayınca altını kısık yaklaşık 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın....
Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı iyice harmanlayın...
Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup elinizle hafif bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırın kadayıflar yapışacak...
Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin...Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın...((ben ters cevrilen top kadayıfların üzerlerine küçük parçalarda tereyağı koydum))
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Pisen kadayıfları fırından çıkartıp soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirerek döküp tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatıp şerbeti iyice çekmesi icin yaklaşık 45dk bekletin...

Soğuyunca üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın... Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler