3 Temmuz 2015 Cuma

 KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER:
2 su bardagı pirinç
1 adet  kuru sogan
2 yemek kaşıgı tereyağ
1 yemek kaşıgı zeytinyağ
Tuz, karabiber,
2 su bardağı sıcak su
Kavurma İçin; 500 gr. dana kuşbaşı
2 yemek kaşıgı tereyağ
Tuz,pulbiber,kimyon

YAPILIŞI:
Ilık ve tuzlu suda pirinçleri yarım saat bekletip iyice yıkayıp  süzün.
Tencereye yağları alın ve eritin.Soğanı  yemeklik doğrayın ve   pembeleştirin.
Pembeleşen sogana pirinci ekleyip kavurmaya devam edin . Pirinçleri karıştırarak kavurun.Tencereye  2 bardak sıcak suyu (arzuya göre et suyu), tuzu ve karabiberi ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar  pişirin.Pişen pilavınızı 10-15 dk. dinlendirin.
Pilav dinlenirken kavurmaları yapın.bunun için;geniş bir tavaya kuşbaşı etleri alın ve yüksek ısıda ,ara sıra karıştırarak pişirmeye başlayın.Tavanın ağzını kapalı tutunki,etler suyunu bıraksın ve pişsin.Etler suyunu çekmeye başlayınca ocagı kısın ve tavanın kapağını alın.Tamamen suyunu çeken ve pişen etlere tereyağ,pulbiber ve kimyon katıp,karıştırın.Etler yağ ve baharatlarla birlikte biraz daha kavrulsunki,iyice lezzetlensin.Son olarak tuzunu ekleyip,ocağı kapatın.
Serviste pilavınız ve kavurmanız sıcak olmalı..
Serviste değişik tek porsiyonluk kalıplar kullanırsanız daha şık ve iştah açıcı bir görünüm elde edersiniz.Mesela muffin kalıpları,tartölet kalıpları yada çember kalıplar olabilir.
Herhangi bir kalıba biraz pilav sonra biraz kavurma,en son olarakta tekrar biraz pilav ekleyip,kalıbınızı ters çevirin.Arzuya göre serviste üzerine karabiber serpin.  ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler