3 Temmuz 2015 Cuma

MISIRLI  PİLAV
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kasığı tereyağ
1 yemek kasığı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
1 kutu konserve mısır yada 1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Pirinçleri sıcak tuzlu su ile 40 dakika kadar ıslatın.Süzüp,iyice yıkayın.
Yağları tercihen pilav tenceresine alıp tereyağı eritin.
Pirinçleri ekleyip kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavurun.
Su,tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirin.Tam suyunu çekmeye yakın,iyice pişmeden mısırları ekleyin ve karıstırın.
Altını kapattıktan sonra en az 15 dakika demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun… ARZUYA GÖRE'ye teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler