17 Haziran 2015 Çarşamba

İRMİK HELVASI

500 gram irmik
3 kâse şeker
7 kâse su
200 gram tereyağı
1 kg tuzsuz peynir
Servis için: Antep fıstığı ve tarçın

HAZIRLANISI
İrmik tereyağı ile iyice kavrularak soğumaya bırakılır.
Başka bir tencereye su ve şeker alınıp iyice kaynatılır. Kaynayan şekerli suya kavrulmuş irmik karıştırılarak ilave edilir. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp 5 dakika kapağı kapalı şekilde beklenilir. 1 saat önce buzdolabından çıkarılan ve ince ince dilimlenmiş tuzsuz peynir ilave edilerek bir iki kez karıştırılır. Bu
şekilde 2-3 dakika beklenilir. Servis tabağına alınan helvanın üzerine tarçın ve fıstık serpilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler