17 Haziran 2015 Çarşamba

MURTUĞALI ÇÖREK

1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
2 yumurta akı
Aldığı kadar un

İçi için:
250 gram tereyağı ya da margarin
2.5 su bardağı ceviz içi
Yarım kg un

Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu

YAPILIŞI:
Hamur için bir tavada yağ eritilir. Ilık süt, sıvıyağ ve eritilen yağ yoğurma kabına alınır. Maya 1 su bardağı ılık suda eritilir. Tuz, yumurta akı, şeker ve mayalı su yoğurma kabına alınır. Üzerine alabildiği kadar un eklenip yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Diğer tarafta murtuğa için tereyağı eritilir. Un eklenip 5 dakika kavrulduktan sonra ceviz içi eklenir 5 dakika daha kavrulur. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp açılır. Hamurun içine 1 yemek kaşığı murtuğa konulup kapatılır. Üzerlerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürülüp çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler