15 Haziran 2015 Pazartesi

PATATESLİ KÖY MANTISI


Hamuru için:
1 kase un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Bir çay bardagından az su

İç malzemesi için:
1 soğan
3 patates
Tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşıgı tozbiber

Sosu için:
3-4 diş sarımsak
3 kase yogurt
Tuz

Üzeri için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI:
Un bir kaba alınıp ortasına yumurta, tuz ve su eklenip yoğurularak sert bir hamur elde edilir. Hamur kenara alınıp dinlendirilir. Diğer tarafta patates ve soğanlar çok ince doğranır. Baharatlar eklenip süzgece alınır. Dinlenen hamur oklava ile açılıp yaklaşık 4 cm kareler çıkacak şekilde kesilir. Karelerin içi iç harcı ile doldurulup bohça şeklinde kapatılır. Kaynayan suda mantılar şişip su yüzeyine çıkana kadar 8 dakika pişirilir. Üzerine biraz soguk su ekleyerek mantıları diriltme işlemi yapılır ve az sulu kalacak şekilde süzülür. ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzeri için zeytinyağı ve tereyağı karışımında salçalar açılır. Mantının üzerine salça sosunu gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler